Старите карти Покемони може да се окажат златна мина

Старите карти Покемони може да се окажат златна мина Снимка: walmart.com

Глобалният феномен със събиране и размяна на карти Покемон от 90-те години изглежда намира нов живот.

Ако сте били дете в началото на 90-те, със сигурност сте гледали  анимационния сериал Покемон, имали сте играчки Покемон и сте купували и разменяли с приятелите си карти Покемон.

Тогава тези карти се продаваха във всеки магазин или павилион за по няколко долара. Но в наши дни може да струват много пари, особено ако имате редки екземпляри, ограничено издание или добре запазени карти в колекцията си, пише indy100.com.

Порасналите феновете на Покемон вече са работещи възрастни и все още се радват, ако могат да допълнят обширните си колекции карти Покемон, но също и ако биха могли да спечелят от тях. Разбира се, зависи какви карти притежавате.

През 2016 г. много рядка карта Pikachu Illustrator Pokémon беше продадена на разпродажба на Heritage Auctions за повече от $54 000. От нея има само 20 до 39 копия – така че ако имате една, сега е моментът да я продадете. 

Но това не означава, че и други, издадени в по-голям тираж, нямат стойност. В статия за The Sun експертът по колекционерски предмети Трейси Мартин казва, че най-ценни са холографските карти, а тези, излезли между 1999 и 2000 г., известни като „без сенки“, точно сега също се търсят много.

Редовите карти Pokemon може да ви донесат само около $10 на бройка, докато оригинална карта в отлично състояние, като холографсата Raichu без сянка, пусната през 1999 г., струва до $4 000.

Чармилеон без сянка от 1999 г. от първото издание може да струва до $500, докато оригинална карта без сенки от първо издание на Nidorino в отлично състояние може да ви донесе до $160. Има дори австралийски сайт за колекционери на карти, където картите Pokemon се търгуват на цени от $5 до $800.

Но ако нямате нито една от тези карти в колекцията си, не се отчайвайте! Дори да не сте били колекционери, а сте имали късмета на времето да получите един от традиционните и любими на всички деца подаръци - основният комплект карти с Покемон, токава самият комплект също си струва парите.

И така, какво правите, ако притежавате тези редки карти?

  • Ако картите са от ниско ниво (на стойност около $100), би било разумно да ги задържите още няколко години.
  • Поддържайте всичките си карти в отлично състояние и по възможност в оригиналните им кутии.
  • Удостоверете оригиналността им и ги оценете чрез Professional Sports Authenticator.
  • Разберете колко струват вашите карти, като проучите подобни, продавани в eBay и други колекционерски сайтове.
  • Проверете неща като дати на печат и издаване, състояние и дали все още имате оригиналната опаковка или не.

И ако сте се поддали на модата „Покемон” като дете, сега е време за бизнеса ви „Покемон”!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: