Слушайте хората какво казват, когато са ядосани - това са те!

Слушайте хората какво казват, когато са ядосани - това са те! Снимка: njfamily.com

Струва си да прочетете и да разкажете на децата си това

1. Хората ще обещават, че никога няма да те изоставят. Но ще го направят. И е нормално да си тъжен, когато го направят.

2. Винаги е нормално да плачеш. Винаги. Седейки в банята. Заравяйки лицето си във възглавницата. Да плачеш под душа. Да плачеш в колата. Да плачеш, когато имаш нужда.

3. Момчетата ще флиртуват с теб известно време, а след това ще те игнорират. После ще се заиграват с теб още малко. Но това ще бъде заблуждение. Имаш пълното право да сложиш край на това.

4. Обръщай внимание на това, което хората казват, когато са ядосани. Когато си спомняш това, а те казват, че нищо от това не са имали предвид. Знай какво са имали. Също така знай, че те могат да съжаляват за това, което са казали. Прости им.

5. Никога не се преструвай на някой, който не си. Ако не обичаш чай и класически романи, не се преструвай, за да впечатлиш хората. Ако не искаш да носиш кожено яке и "военни" обувки, не ги носи, само за да угодиш на някого.

6. Хората ще бъдат подли към теб: те ще разпространяват слухове, ще те обиждат,  ще говорят за теб зад гърба ти. В крайна сметка ще разбереш, че тези дребни и глупави хора не си заслужават времето ти. Ще бъдеш прав. Продължи да живееш живота си.

7. Приятелите ти не винаги ще са с теб. Когато наистина ти е нужно да си поговориш с тях, те понякога няма да искат да те слушат. Това е нормално. Поеми си дълбоко въздух и си спомни, че предишния път си чувствал същото. Издишай.

8. Ти ще чакаш, и ще чакаш, и ще чакаш първата си целувка, първата си среща и първата си връзка. Чакането ще те убие. Отпусни се. Не е нужно да бързаш. Непланираните и неочакваните неща са най-хубави.

9. Радвай се, че си млад. Всичко, което се случва с любовта е спонтанно. Когато станеш по-стар, нещата стават все по-планирани. Приеми факта, че все още не си на тази възраст.

10. Кажи на хората какво чувстваш. В някои случаи ще ти бъде страшно, а в някои - приятно. Това създава отношения, но и ги разрушава. Но изрази мнението си, дори гласът ти да трепери, защото тогава мислите ти никога няма да бъдат чути.

11. Спи. Ако си лягаш късно, спи. Ако все още се чувстваш уморен, когато се събудиш, връщай се в леглото. Ако не можеш да останеш буден през деня, подремни си. Сънят е безопасен начин да се отървеш от проблемите за известно време. Използвай това.

12. Разговаряй с хората. Поговори със сестра си за мъжа, когото обича. Поговори с майка си за детството й. Поговори с баща си за любимите ти книги. Поговори с баба си и дядо си за семейството им. Поговори с приятелите си, с домашните си любимци, поговори мило и любезно със сервитьорката в ресторанта. Научи нещо от тях. Бъди вдъхновен.

13. Винаги носи със себе си пуловер, дори и да мислиш, че няма да е студено.

14. Опитай нови неща. Яж пица с нов вкус, опитай нов на вкус сок, промени стила на облеклото си. Защото без това никога няма да разбереш какво в крайна сметка обичаш. Животът може да бъде скучен. Раздрусай го мъничко.

15. Грижи се за себе си. Измий косата си със своя хубаво миришещ, любим шампоан. Яж плодове и зеленчуци. Пий много вода. Отиди на дълги разходки в красиви паркове.

16. Училището е важно. Опитай се да проявиш усилия. Ако нещо не се получава помоли за помощ. Напиши си домашното. Покажи на учителите си, че си готов да работиш и когато дойде време да кандидатстваш в колеж, ще се радваш, че си го направил.

17. Винаги ще има някой по-красив, по-умен, по-забавен или по-популярен от теб. Хубавото е, че те не са ти конкуренция.

По материали на Econet

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: