Глобата за отказ от ваксинция за австрийците ще е над 7 хиляди евро

Глобата за отказ от ваксинция за австрийците ще е над 7 хиляди евро Снимка: https://pixabay.com/

Австрийските власти планират да налагат глоба до 7,2 хиляди евро от февруари 2022 г. на жители на страната, които са се отказали от задължителна ваксина срещу коронавируса

 Това съобщава местното издание Die Presse, като се позовава на проектозакон, разработван от австрийското правителство. По-рано австрийските власти обявиха задължителна ваксинация, която ще започне на 1 февруари 2022 г., на фона на увеличаването на заболеваемостта от коронавирус.

Според изданието глобата за отказ от ваксинация ще бъде 3,6 хиляди евро или четири месеца затвор за отказ да се плати. Глоба от 7,2 хил. евро ще заплащат тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация срещу коронавирус.

Изключение ще има за хората, за които съществува риск за живота и здравето поради ваксинация, както и бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен след 6 декември. Той също така трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

На 16 ноември австрийският канцлер Александър Шаленберг обяви въвеждането на пълно блокиране в страната и план за въвеждане на задължителна ваксинация срещу коронавирус. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: