Мадона отново разгневи моралистите

Мадона отново разгневи моралистите Снимка: pagesix.com

Поп-звездата предизвика война сред феновете, след като публикува твърде предизвикателни снимки

Все пак, първоначало 63-годишната Мадона получи над 1,1 милиона харесвания за полуголите си фотоси в Instagram, но малко след това платформата премахна публикацията й, тъй като фотосесията показвала „твърде много”, съобщи express.co.uk.

Мадона обаче ги публикува повторно, пропускайки някои, като добави следния текст: „Публикувам повторно снимки, свалени от Instagram без предупреждение. Свалиха ги, защото се виждала дискретна част от гърдите ми. За мен е поразително, че живеем в култура, която позволява всеки друг сантиметър от женското тяло да бъде показван, сякаш гърдите са единствената част от женската анатомия, която може да бъде сексуализирана. Гърдите, които хранят бебета! Не може ли и мъжките открити гърди да се изживяват като еротика!? А какво да кажем за женските дупета, които никога и никъде не се цензурират?!?”

Мадона изпрати и още едно послание – повтаряйки публикацията си точно на 25 ноември - Денят на благодарността, тя отново зачекна любимата си тема за лицемерието в американскто общество: „Благодаря, че успях да запазя здравия си разум през четири десетилетия на цензура, сексизъм, женомразство и възрастови предразсъдъци. Това идеално пасва на лъжите, в които сме възпитани – например да вярваме, че ... първите бели заселници мирно са споделили хляба на индианците! Бог да благослови Америка”.

Много хора смятат снимките на Мадона за брилянтен знак на самочувствието ѝ, напомняйки на онези, които я критикуват, че тя има право да се държи както иска. Но отрицателите на поведението ѝ са повече. В анкета, проведена сред 1426 британци на 25 и 26 ноември, 79% смятат,  че Мадона е отишла "твърде далеч", 20% казват, че не е, а 1% не са сигурни как приемат снимките. 

Един от анкетираните иронично възхвалява Photoshop, но друг я защитава - „тя просто работи усилено, за да изглежда добре за възрастта си”. Има и намеци за хирургична намеса във фигурата поп-легендата, но не липсват и остри реакции: 

„Още един пример за богата застаряваща знаменитост, която отчаяно се опитва да остане актуална“ или „В това желание за популярност им нещо жалко”.

Един от анкетираните обобщава: „Изглежда, че певците в днешно време не могат да продават песни, без да продават секс“, а друг посочва решение:

„Защо трябва толкова да се възмущаваме в наши дни? Гледайте или не гледайте, но просто се успокойте!”

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: