Червена светлина за неваксинираните в Европа

Червена светлина за неваксинираните в Европа Снимка: https://pixabay.com/

На фона на поредната мощна вълна от коронавирус в Европа, Чехия затяга правилата за неваксинираните, пише Euronews

На неваксинираните вече се отказва достъп до обществени събития, културни институции, ресторанти, фризьорски салони и т.н. Преди това беше възможно да влизат с отрицателен PCR тест, но властите отменят тази опция. За разлика от тях тестовете ще се увеличат за онези неваксинирани граждани, които искат да продължат да ходят на работа.

Решението на Прага предизвика мощен негативен отзвук в обществото. Днес 56% от населението на страната е напълно ваксинирано.

Властите на съседна Словакия действат в същия дух: там за неваксинираните достъпът до всякакви обществени и развлекателни заведения ще бъде затворен за три седмици. Но можете да отидете до магазина, аптеката, както и да работите, ако имате отрицателен PCR тест.

В Унгария властите решиха да не налагат ограничения, но направиха кампанията за ваксинация възможно най-лесна. Сега желаещите могат да отидат в центровете за ваксинация без уговорка по всяко удобно време.

В Германия, където се регистрира рекорден ежедневен ръст на случаите, парламентът одобри нови мерки за борба с коронавируса.

Сред тях - задължителната ваксинация на определени групи от населението - например работещите в старчески домове.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: