Световният авиосалон Dubai Air Show с рекорден брой посетители

Световният авиосалон Dubai Air Show с рекорден брой посетители Снимка: techxmedia.com

Първото подобно изложение от началото на пандемията събра в Обединените арабски емирства постиженията на въздушната, космическата и отбранителна промишленост на над 140 държави.

Очава се в периода 14 – 18 ноември събитието да посрещне над 85 хиляди души. Те ще могат да разгледат 20-те павилиона на държавите-участнички, включително новите играчи Бразилия, Чехия, Белгия, Словакия и Израел. Много от павилионите бяха открити от министрите на отбраната на съответните страни. 

Глобалното авио-изложение ще покаже и авио-демонстрации, с въздухоплавателни съдове на над 160 търговски, военни и частни собственици, вкл. последните модели Boeing 777x, Bombardier’sGlobal 7500 и много други. 

Особен интерес предизвикват технически иновации като електрически версии на самолети, както и машини, работещи с нови, алтернативни горива, без съществен въглероден отпечатък.

Провеждат се и редица конференции по актуални теми като въздушен превоз на товари, управление на глобалния въздуше трафик, киберсигурност и автоматика, устойчивост на авиацията, авангардно въздушно движение, както и космически форум.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: