Двама студенти са претенденти в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

Двама студенти са претенденти в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ Снимка: uctm.edu

Това са Габриела Методиева, специалност „Икономика“ в УНСС и Десислава Райкова, специалност „Биология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Журито на учредения тази година конкурс за студенти с високи академични постижения Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ допусна двама от кандидатите до следващия кръг – събеседване с комисията, което ще се проведе на 12 ноември 2021 г. от 16.30 ч. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Имената на отличените студенти в тазгодишното първо издание на конкурса са Габриела Методиева, специалност „Икономика“ в УНСС и специализиран курс “Conscious Marketing” („Съзнателен маркетинг“) в Икономически университет - Виена и Десислава Райкова, специалност „Биология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Те са изложили в своите разработки темата за овладяване на предизвикателствата в градската околна среда и мобилността.

Срокът за обявяване на победителя е 16 ноември 2021 г. Наградата е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Конкурсът се провежда от Изпълнителната агенция по околна среда.

Предизвикателствата на устойчивото бъдеще в глобален мащаб и в България налагат вземането на ключови решения и активни действия от отлично образовани и подготвени „зелени” лидери – това е мотото, с което се провежда конкурсът „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“.

Той ще се провежда всяка година в рамките на кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“ (16-22 септември).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: