Изстрелването на космически кораб се провали: няма желащи за туристи

Изстрелването на космически кораб се провали: няма желащи за туристи Снимка: ferra.ru

Още повече, за толкова много пари...

Космическият туризъм е доста популярна тема на границата на технологичния процес. Не напразно такива гиганти като Blue Origin от Amazon и SpaceX я развиват, пише изданието Futurism.

Но, както се оказа, в индустрията за полети в орбита от непрофесионалисти има и обратна страна. Така например, на компанията Space Adventures й се наложи да отмени старта на космическия кораб, тъй като не успя да намери туристи за полет в Космоса.

"Мисията беше предложена на голям брой от нашите потенциални клиенти, но в крайна сметка комбинацията от цена, време и опит се оказа неподходяща в този конкретен момент и договорът ни със SpaceX изтече. Надяваме се да се върнем към това предложение в бъдеще", заяви Стейси Търн от Space Adventures.

Чуждестранните издания масово започнаха да пишат, че този случай е показателен. Т.е. , че видите ли, индустрията все още си остава твърде недомислена докрай и необмислена, и имаща много проблеми: започвайки от проблемите с тоалетната, завършвайки с огромната цена на пътуването (средно около 200 милиона долара).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: