Шоуто трябва да продължи

Шоуто трябва да продължи Снимка: pixabay

Правителството на Обединеното кралство възнамерява да подпомогне индустрията на спектаклите и културните институции като цяло, като за тези цели отпусна над 1,5 милиарда паунда.

Отрасълът, който вкарваше много пари в хазната на Великобритания, се оказа на ръба на фалита поради карантинните мерки.

Част от средствата са заеми с изгодни условия, част - държавни субсидии.

Оливър Даудън, британският министър на културата, все пак призова да се гледа в бъдещето без илюзии: „За съжаление, трябва да призная, че не всички ще оцелеят в сегашните условия. И не всички ще продължат да работят. Ще има уволнения, както и закриване на театри."

Но в тази ситуация много от онези, които принадлежат към гилдията на актьорите и режисьорите, приветстваха мерките за подкрепа.

Като например актьорът Сам Уест: „Надявам се, че това означава да ни помогнат да избегнем по-нататъшни съкращения, театрите ще могат да отворят и да започнат да работят. Но, разбира се, трябва да се ограничат."

Известните неголеми зали на Уест Енд бяха печеливши, когато зрителите понякога седяха плътно един до друг, запълвайки докрай галериите.
Рентабилността на световноизвестните мюзикъли бе със 100% посещаемост, а днес, когато мерките за дистанция предполагат, че броят на местата ще намалее, всички участници в представленията ще им се наложи да се подготвят за преструктуриране.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: