Уникалният метод на Юдит Полгар бе представен на Световния шахматен фестивал

Уникалният метод на Юдит Полгар бе представен на Световния шахматен фестивал Снимка: euronews.com

Известната унгарска шахматистка Юдит Полгар представи своята обновена програма за обучение ChessPE на Световния шахматен фестивал в Будапеща

Единствената шахматистка, която попадна в класацията на супергросмайсторите, започна да разработва свой собствен уникален метод на преподаване през 2012 година. Неговата цел е да използва шахмата като инструмент за развитие на логиката и мисленето, съобщава Еuronews.

«Децата обичат да играят. И е добре, ако те продължават да играят докато пораснат. Това може да бъде много конструктивно. Шахът може да се използва в образованието по много начини. Тогава детето не само ще играе, но и ще се развива в различни области», казва Юдит Полгар.

В допълнение към шахматната площадка за деца от предучилищна възраст и Двореца на шахмата за малко по-големи деца, посетителите на събитието също така могат да научат правилата на метода на Полгар ChessPE.

Световният шахматен фестивал се провежда за 7-ми път. Той обединява най-добрите шахматни професионалисти в света и фокусът тази година е насочен към творчеството и иновациите.

Събитието се проведе в Националната галерия, където, освен програми на международната конференция за преподаватели, можеше и да се вземе участие в сесия на едновременна игра с гросмайсторите Юдит Полгар и Золтан Алмаши.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: