Мобилните телекоми поставят киберсигурността в центъра на иновациите си

Мобилните телекоми поставят киберсигурността в центъра на иновациите си Снимка: learning-expeditions-europe.com

След напълно виртуалното си издание през 2020 г., в Барселона тече „хибридна” версия на Mobile World Congres - най-голямото изложение на мобилни оператори и мобилни устройства

В понеделник шефовете на различните телекоми приветстваха завръщането на Mobile World Congress. Тазгодишното издание в периода 28 юни – 1 юли предвижда „присъствено” посещение до около 30 000 души, при близо 100 000 в предковидните години, съобщава Reuters. Очаквано обаче, форумът привлече огромен брой онлайн посещения

Основeн акцент на изложението е програмата за поставянето на индустрията в центъра на дигиталното развитие и включването ѝ в глобалното рестартиране след ковид-кризата, особено след като пандемията показа колко жизненоважни са контактите, които мобилните технологии предоставят на милиарди хора. Въпреки високите дългове и слабите приходи, телекомите се надяват да се възползват от социалния кредит, който подвърди важната роля на мобилните връзки между хора и общности по време на пандемията.

С ускоряването на цифровизацията киберсигурността и управлението на данни заемат централно място в проектите ни, подчертават от испанската Telefonica, Deutsche Telekom и френската Orange. Големите европейски мобилни оператори смятат, че изграждането на доверие с потребителите е от ключово значение. По тяхно мнение киберзащитата е новото предизвикателство, особено в светлината на появилите се преценки, че 5G мрежите са едновременно и решение, и риск в тази посока.

Освен това Telefonica, Deutsche Telekom и Orange призоваха за преразглеждане на регулациите в ЕС, като заявиха, че настоящите различни правила в 27-те държави-членки поставят мобилните телефонни връзки в неравностойно положение срещу конкурентната услуга за съобщения на WhatsApp, подразделението на Facebook.

Няколко големи имена в бранша, включително Ericsson, Nokia и Samsung, тази година са се въздържали от участие в Mobile World Congres.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: