Симптомите на диабет, които се проявяват в краката

Симптомите на диабет, които се проявяват в краката

Захарният диабет от втори тип може да се развива доста дълго време и в същото време да не провокира появата на очевидни признаци

Но ако внимателно следите състоянието си, то повишеното ниво на глюкоза може да се прояви като промени в краката, което ще се отрази неблагоприятно върху ежедневните дейности на човека, съобщава Express.

Увеличаването на захарта, което се наблюдава постоянно, провокира увреждане, което се случва в нервните окончания. На първо място, такива промени засягат състоянието на човешките крайници. Процесът се нарича невропатия и първите му признаци започват да се проявяват директно в краката.

Лекарите от клиниката Майо отбелязват, че симптомите в краката, които могат да показват високо ниво на глюкоза, включват наличието на парене, слабост и изтръпване, болезнени усещания.

Ако не правите нищо и не започнете да лекувате  диабета, тогава рискът от сърдечни заболявания, инсулт, някои видове онкология постепенно започва да се увеличава и може да се появят бъбречни проблеми.

За да разрешите проблема, ще трябва да преразгледате напълно начина си на живот и диетата. Експертите препоръчват   спортуване, както и спазване на диета, специално предназначена за диабетици.

Трябва да се отбележи, че първите признаци на диабет в много случаи се считат : постоянна жажда, умора без видима причина, както и чувство на глад, което не изчезва с времето.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: