Поредна схватка във войната на бившата Бранджелина – този път за имот

Поредна схватка във войната на бившата Бранджелина – този път за имот Снимка: vinepair.com

Анджелина Джоли и Брад Пит прибавиха нова ябълка на раздора в битката помежду си – сега двамата не могат да поделят общ имот на стойност $ 164 милиона

И тъй като и двамата претендират да са идеалисти, не, не става дума само за милионите – със солидната цена на имението върви и сантименталната му стойност – именно в Chateau Miraval двамата слагат брачните халки през 2014 г. 

Вилата (по-скоро замък), заедно с впечатляващ лозов масив върху 500 хектара, е притежание на общата компания на Пит и Джоли, наречена Quimicum. Документи сочат, че Анджелина използва шатото като втори фронт във войната между двамата, като се е опитала да продаде свята част от доходното имение, без знанието на бившия си съпруг.

Актрисата изглежда е нарушила споразумение между тях, като не е дала на Брад възможността да изкупи нейния дял или да одобри (или не), евентуалната му продажба.

 Първоначално Пит е притежавал 60% от акциите на Quimicum, но в разцвета на любовта им, три години преди раздялата, прехвърля 10% на тогавашната си спътница в живота, за да бъдат равноправни собственици. Сега двамата държат равни дялове от Chateau Miraval чрез личните си компании -  Nouvel на Анджелина и Mondo Bongo на Брад. 

Документи твърдят, че като сътружник, Анджелина чрез Nouvel не е действала в интерес на общата собственост, забавяйки системно финансовите отчети и общите решения – напр. назначенията на управленски персонал. И обратното – Брад Пит, чрез Mondo Bongo е управлявал имението добре и е инвестирал сериозни средства и труд в него.

Така че освен нарушаване на споразумението между съдружниците, в стъпката на Джоли да продаде своя дял от Chateau Miraval, юристите виждат и некоректен опит за печалба, тъй като при продажба актрисата ще спечели дивиденти от инвестиции, в които няма пръст, а по-скоро е саботирала. 

Констатацията леко подронва имиджа на Джоли като безусловен защитник на всякакви права – сфера, в която работи отдавна и скоро поднови имиджа си в тази посока, като се появи в Белия дом, за да изкаже съображенията си във връзка с предстоящата актуализация на Закона за защита на жените. 

Поредният спор между бившите съпрузи, в разгара на войната за попечителство, комай насочва към старата детективска практика – проследете парите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: