Анджелина Джоли осъди Израел за ударите срещу цивилни в ивицата Газа

Анджелина Джоли осъди Израел за ударите срещу цивилни в ивицата Газа Снимка: https://pixabay.com/

Американската актриса, бивш посланик на добра воля и бивш специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците Анджелина Джоли разкритикува Израел за бомбардировките над Ивицата Газа

Тя също така смята световните лидери, които не подкрепиха прекратяването на огъня в Съвета за сигурност на ООН, за замесени в „тези престъпления“.
 

„Като отказват да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и блокират Съвета за сигурност на ООН да наложи такова от едната или от двете страни, световните лидери са съучастници в тези престъпления“, написа Джоли в Instagram.

Актрисата възприема случващото се в ивицата Газа като „умишлено бомбардиране на население, което е в капан и няма къде да избяга“. „Газа е затвор на открито в продължение на почти две десетилетия и сега бързо се превръща в масов гроб“, пише г-жа Джоли. Тя отбеляза, че 40% от загиналите са деца, а цели семейства са загинали при бомбардировките.

Според актрисата, „докато целият свят гледа и много правителства активно подкрепят, милиони палестински цивилни – деца, жени, семейства – са колективно наказани.“ Тя отбеляза, че цивилните са лишени от храна, лекарства и хуманитарна помощ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: