Най-богатият човек на планетата ще похарчи $1 млрд. за опазване на околната среда

Най-богатият човек на планетата ще похарчи $1 млрд. за опазване на околната среда Снимка: ferra.ru

И общо 10 милиарда долара до 2030 г.

Лидерът в класацията на Forbes и най-богатият човек на планетата Джеф Безос обяви плановете си да отдели през 2021 г. грантове на обща стойност 1 млрд. долара. Субсидиите ще бъдат похарчени за опазване на околната среда.

Всичко това е част от плановете на бизнесмена, които той огласи още в момента на основаването на собствената си "Фондация за Земята". Бившият шеф на Amazon обеща като част от него да отпусне 10 милиарда долара до 2030 г., пише американският Forbes.

"Състоянието на природата днес е по-лошо, отколкото преди 500 години, когато горите са били недокоснати, реките - чисти, а прединдустриалният въздух - свеж. Ние можем и трябва да се борим с тази аномалия.  Обединявайки усилията си, можем да се възползваме от преимуществата на съвременния живот и да опазим околната среда", казва Джеф Безос.

Също така фондацията има интересна цел, получила названието "30x30". Същността й се заключава в стремежа да се предотврати изчезването на различни видове животни и растения на 30% от сушата и морето до 2030 година.

* Джѐфри Престън Бѐзос, по-известен просто като Джеф Безос, е северноамерикански предприемач. Основател и изпълнителен директор на интернет магазина за електронна търговия Amazon.com, основател и притежател на аерокосмическата компания Blue Origin, притежава и издателската къща Вашингтон Пост.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: