За да се поддържа природата в равновесие са необходими 1 трилион долара годишно

За да се поддържа  природата в равновесие са необходими 1 трилион долара годишно Снимка: https://pixabay.com/

Френският град Марсилия е домакин на конференция за биологичното разнообразие

Над хиляда екологични организации обсъждат как да защитят близо милион животински и растителни видове, застрашени по един или друг начин от човешката дейност.

Euronews разговаря с биолога Бруно Оберле, който е начело на Международния съюз за опазване на природата повече от година.

„Днес ние трябва да реинвестираме повече в природния капитал, тоест да вземаме по -малко от околната среда и да даваме повече“, каза Оберле.

Например чрез увеличаване на природозащитните зони с добро управление те могат да достигнат до една трета от повърхността на планетата.

За да поддържаме природата в баланс, се нуждаем от трилион долара годишно, а днес инвестираме по -малко от 100 милиона. Така че както виждате, имаме накъде да се движим и какво да подобрим и молим всички участници да положат усилия, да положат допълнителни усилия през следващите десетилетия. "

Международният съюз за опазване на природата обединява близо 1500 правителствени и обществени структури. Организацията е основана през 1948 г., тя създава и поддържа Червената книга - международен регистър на редки животни, растения и гъби.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: