Volvo оттегля от пазара над 2 милиона автомобила

Volvo оттегля от пазара над 2 милиона автомобила Снимка: US News&World Report

Geely - китайският притежател на шведски автомобили Volvo, изтегля от пазара близо 2,2 милиона автомобила по целия свят поради опасения, че предпазните колани могат да бъдат по-малко ефективни във времето.

Това е най-голямото изтегляне на автомобили от пазара досега.

Говорителят на пресслужбата на компанията заяви пред шведските медии, че е открит „рядък“ проблем с предпазните колани в някои от автомобилите. Производителят смята, че стоманен кабел, свързан към предните предпазни колани, може да се отслаби при определени условия. В крайна сметка кабелът може да се повреди, което ще доведе до „намалена функция на обезопасяване на предпазния колан“.

Volvo твърди, че недостатъкът не е довел до произшествия или наранявания, като добавя, че мярката е превантивна.

Този ход ще засегне автомобилите от производствената линия през периода 2006 - 2019 г., включително някои от най-продаваните модели на компанията, като XC60.

Предишните модели, Volvo S60, V60, V70, XC70 и S80, също са включени в списъка, докато новото поколение автомобили са „пощадени“ от масовото изтегляне.

Volvo Cars беше придобита от китайския Geely от Ford през 2010 г. Фокусирана върху „водещата си позиция в световен мащаб в областта на автомобилната безопасност“, марката обяви миналата година, че новите автомобили ще имат ограничение на скоростта от 180 км/ч.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: