Volvo прекратява договора си с Bilia

Volvo прекратява договора си с Bilia Снимка: https://pixabay.com/

Разтрогването, придружено от двугодишно предизвестие, обхваща както продажбите на автомобили на Volvo в шоурумите на Bilia, така и сервизното обслужване.

Шведската верига Bilia е получила известие за прекратяване на дилърските си споразумения с Volvo в Швеция и Норвегия, съобщава Reuters. 

Bilia е водещ скандинавски дилър на автомобили с около 140 обекта, разположени предимно в Швеция и Норвегия. От компанията заявяват, че оборотът им от продажби на нови автомобили Volvo в Швеция и Норвегия е около 6,4 милиарда шведски крони ($ 743 милиона) през 2019 г., при общо 29,5 милиарда за групата.

Автомобилният бизнес е обект на глобална трансформация и ние сме убедени, че Bilia ще продължи да играе централна роля и в бъдеще“, заявява в изявление изпълнителният директор на Bilia Пер Авандер. От Bilia твърдят, че продажбите на употребявани автомобили не са част от дилърските споразумения и следователно няма да бъдат повлияни от розтрогването на договора. 

Volvo се опитва да стимулира онлайн продажбите, които според него са се увеличили по време на пандемията. Компанията има за цел да реализира до 50% от тях онлайн до 2025 г. 

През септември Volvo обявиха, че купуват Upplands Motor, друг голям шведски дилър, и планират пълното поглъщане на търговеца на дребно Bra Bil, като се стремят да обединят двата бизнеса със собствения си дилър Volvo Bil. 

Volvo планира да използва обединения бизнес в Швеция като основа за оформянето на бъдещите си продажби на автомобили и да засили своя пряк контакт с клиентите, които пазаруват онлайн. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: