Правилно поведение в труден период от живота: демонстрирайте сила и увереност

Правилно поведение в труден период от живота: демонстрирайте сила и увереност Снимка: pixabay.com

Ако сте в добро настроение, ако с парите всичко ви е наред, ако вашите близки са добре, е трудно някой да ви навреди с думи или поглед. И имате много по-малък шанс да се разболеете, вашият имунитет е силен.

Но ако сте разтревожени, разстроени, ако имате много проблеми, а средствата за решаването им са малко, ако се страхувате за близките си, лесно може да ви се навреди. Съвсем лек тласък може да ви изведе от крехкото равновесие.(

Лено е да не обръщаш внимание на обидите, клеветите и завистта, когато си спокоен, изпълнен със сила и удовлетворен от живота. А когато нещата не са лесни, когато всички сили са насочени към оцеляване, отповните нападки могат да доведат до разрушение и дори до гибел.

Злите хора прекрасно разпознават и моментално усещат именно този период на слабост. Те идеално избират времето на самота, за да нанесат своя удар.

Това се случва често. Очаквате да ви съжаляват и подкрепят. Лицето ви е тъжно, раменете са отпуснати, мислите са черни и безпросветни. Ето че вие се превръщате в примамка и лесна мишена.

И вместо помощ получавате удар след удар.

Затова е по-добре да не показвате временната си слабост. Постарайте се да бъдете сред доброжелателни хора.

Не стойте сами. Общувайте и се запознайте с нови хора. И следете за изражението на лицето си; погледнете се в огледалото. С последни сили изгладете бръчките на печал и тъга. Облечете се в нещо ново, чисто, бяло. Сменете спалното бельо. Извадете най-добрите съдове за хранене, които имате. Почистете къщата си. Не допускайте хаос - това е стъпка към поражението.

И разкажете за проблема само на най-близките. Ако нямате близки - поговорете със специалист. Ако пък не намерите специалист - по-добре тогава не казвайте на никого.

Така можете да се предпазите поне малко в труден момент. И не се карайте с вашите близки, дори ако те правят грешки - сега това е опасно. Колкото по-силен е съюзът със своите хора - толкова по-близо е победата.

А после ще видим кой ще победи. Силите ще се върнат, ако не показваш слабост.

И това е правилното поведение в кризисен период. Атакуват тези хора, които са отслабени. Така че демонстрирайте спокойна сила, излъчвайте увереност. Това ще помогне да преодолеете изпитанието и да победите.

По материали на Анна Кирянова

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: