Не мислете за лоши неща, защото ще се разболеете

Не мислете за лоши неща, защото ще се разболеете Снимка: pixabay

На Изток казват: „И най-злите врагове на човека не биха му пожелали такива неприятности, които собствените му мисли могат да му донесат.“

Авицена, един от най-известните лечители от древността, казва: „Лекарят има три средства в борбата срещу болестта - слово, растение, нож.

Обърнете внимание - словото е на първо място.

В една от парижките болници, на свой собствен риск, позовавайки се на главния лекар, задължили младата психоложка Емили Кей да кара пациентите си три пъти на ден да казват на глас или мислено фразата „Всеки ден се чувствам по-добре и по-добре“ по 10 пъти. И да я повтарят не механично, а възможно най-ярко.

И какво се случило? Само за един месец пациентите й се превърнали в главен източник на разговори между медицинския персонал на болницата, а след това и из цяла Франция. Изненадващо, но факт: тежко болните пациенти се възстановявали в рамките на един месец, при някои изчезнала дори необходимостта от хирургическа интервенция.

Тоест предположението на великия учен от древността Парацелз, който твърди, че вярата върши чудеса, се потвърдило.

Нашето здраве е пряко следствие от нашето мислене.

Вече никой не се съмнява, че има пряка връзка между психическото и физическото състояние на хората.

Най-добрата защита срещу всички болести от всяка инфекция е твърдата вяра в собственото здраве и положителните емоции, твърдят психотерапевти с опит. Негативните мисли разрушават. Например гневът причинява заболявания на стомашно-чревния тракт.

Недоволството в крайна сметка води до заболявания на черния дроб, панкреаса, холецистит.

Един от най-важните психологически закони гласи: Словесното изразяване на любов, съчувствие и възхищение засилва жизнената енергия на човека, към когото е адресирано. А злите и недобри думи източват енергията на слушателя.

Общият брой заболявания, свързани с лоши мисли, продължава да расте непрекъснато. За да им се противопоставим, трябва да следваме съветите на древните мъдреци - да се радваме на живота, колкото и труден да е той! Защото здравето, животът и съдбата на човек пряко зависят от неговите мисли.

Мислите за добро - очаквайте добро.
Мислите за лошо - лошо ще получите.

Това, за което постоянно мислим, се превръща в убеждение, че то трябва или може да се случи. И тази вяра ражда събитие...

Ето защо от днес започваме да мислим само за доброто, да се надяваме само на най-доброто.

И още - никога не се тревожете за дреболии!

Нека се вслушаме в двете златни правила на американския кардиолог Робърт Елиът, признат специалист в превенцията на инфаркти и сърдечна недостатъчност:

   Правило едно: Не се разстройвайте от дреболии.
  Правило две: Всичко е дреболия.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: