Стоте най-добри музикални клипа на всички времена

Стоте най-добри музикални клипа на всички времена Снимка: pixabay.com

Списанието Rolling Stone публикува списък с хитовете

За 40-годишнината на MTV експерти представиха 100 от най-добрите музикални клипове на всички времена. Списъкът включва съвременни хитове от различни жанрове и песни от миналото, станали вече легендарни.

Списъкът с най-добрите клипове е изготвен от списание Rolling Stone.

"Някои от тях са пускани по-рано на канала, други никога не са се появявали на MTV. Но целият този избор е чудесен пример за това как комбинацията от звук и картина създаде няколко шедьовъра. От Hello на Адел до Gimme All Your Lovin на ZZ Top - това са видеоклипове, които все още ни вълнуват, радват, предизвикват емоции и ни напомнят колко много може да се направи само за три-четири минути", разясниха създателите на списъка.

На първо място в класацията е клипът към песента Formation, която бе изпълнена от Бионсе. Второ място получи видеоклипът на песента Hurt на Джони Кеш, а на трето място се класира клипът на песента Vogue на Мадона. Четвърто място получи This Is America, в изпълнение на Childish Gambino, а пето - The Perfect Kiss на NewOrder.  Трябва да се отбележи, че певицата Бионсе завоюва няколко позиции наведнъж в списъка - нейните клипове заеха не само първото място.

12-то място в класацията на най-добрите получи клипът на Бионсе към песента  Single Ladies, а на 29 място е клипът на песента Apeshit, която певицата изпълни заедно със съпруга си. Дуетът им получи името The Carters.

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: