Елитен банкер не вярва в завръщането на Лондон към предишната работа в офиси

Елитен банкер не вярва в завръщането на Лондон към предишната работа в офиси Снимка: pixabay

Лондонският офисен живот е малко вероятно да се върне към това, което е било преди пандемията, заяви пред Bloomberg Хауърд Дейвис, председател на борда на директорите на една от най-големите британски банки NatWest Group Plc.

Дните, когато 2500 души идваха в нашия офис в Лондонското Сити в 8,30 всеки ден и си тръгваха в 18,00, мисля, че отминаха", каза той.

Въпреки че някои от служителите на банката, особено трейдърите, са обвързани с търговските зали, повечето служители ще идват в офиса само периодично в бъдеще, отбеляза той, добавяйки, че мнозина вече не са готови да стоят в офиса по пет дни и да отделят време за пътуване до работата всеки ден.

Очакваме служителите да идват в офиса поне няколко пъти месечно и това ще зависи от екипа, в който работят, но е малко вероятно някой да е в офиса пет дни в седмицата", каза Дейвис.

Опитът и прогнозите на NatWest, както и на редица други финансови компании, показват, че дори след като правителството на Обединеното кралство отмени карантинните ограничения, няма да има бързо завръщане в офисите. 

Това е доста лоша новина за Лондонското Сити, което винаги е зависело от стотици хиляди офис служители, пътуващи до работа от предградията на Лондон, и остана празно от началото на пандемията.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: