Ален Делон: Няма нищо по-глупаво от изкуствената младост


Актьорът счита, че себе си не можете да заблудите, а само разсмивате хората

Френският актьор Ален Делон винаги е бил изключително негативно настроен към пластичната хирургия. Още през 90-те години най-добрите пластични хирурзи предлагат на 60-годишния актьор да „премахнат" десетина и повече години от лицето му, но Делон винаги отхвърля  такава възможност.

Ален Делон е философ в живота, затова счита възрастта си не за недостатък, а за предимство. Актьорът казва, че с годините идват ролите на новата възраст, които са му по-интересни от младите персонажи. Следователно преследването на миналата младост от негова гледна точка е път назад, а той иска да върви напред.

Освен това да изглеждаш различен, отколкото си в действителност, според неговата концепция е недостойно за истински мъж:

   „Няма нищо по-глупаво от изкуствената младост - не можеш да заблудиш себе си, но може да разсмееш хората...

През 2017 г. Ален Делон официално обяви края на актьорската си кариера и премина към бизнес. Създадените от него фирми успешно се занимават с производство на различни стоки. Под марката „А. D." днес се произвеждат и успешно продават следните артикули: бельо, парфюм, вратовръзки, часовници, очила и различни аксесоари.

Самият актьор ръководи бизнеса от швейцарското си имение в покрайнините на Женева, което е известно с една от най-големите частни колекции антики в света.

За младостта на филмовата звезди се носят легенди. Известно е, че той е възпитан в приемно семейство, след като собствените му родители се развеждат и никой от тях не иска да поеме отговорност за детето.

Учи лошо в училище, известен е като побойник, но момичетата  по всякакъв начин се опитват да спечелят вниманието на най-красивото момче в училището. В младостта си той не разбира предимствата на привлекателния си външен вид:

   „Ако веднага бях разбрал, че имам такова оръжие, такава сила, нямаше да започна кариерата си като производител на колбаси... В крайна сметка в личния си живот не направих нищо сам - всичко беше направено за мен от жени."

По отношение на „производителя на колбаси“ той има предвид бизнеса на баща си, който има малка фирма за производство на колбаси и полуфабрикати от месни продукти. След училище той се опитва да помогне на баща си, но накрая плюе на това и се записва да служи във френския легион.

Няколко години служба в армията се отразяват благоприятно на младия човек. Той става отговорен и дисциплиниран, но най-важното, в службата той осъзнава, че иска да бъде точно филмов актьор.

И сега има зад себе си блестяща актьорска кариера - повече от четиридесет главни роли с най-известните режисьори. Ален Делон е един от десетте най-добри филмови актьори за всички времена. Но последните интервюта на актьора звучат тревожно и песимистично. Той  откровено е разочарован:

   „Тогава, както и днес, парите бяха на преден план. Но все пак имаше неща, които не се измерваха с пари. Днес не са останали такива неща. Омръзна ми от тази модерност и когато дойде времето, ще напусна този свят без съжаление... "

По материали на CINEMA

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: