Гърция предлага на младежите 150 евро, за да се ваксинират

Гърция предлага на младежите 150 евро, за да се ваксинират Снимка: pixabay

Като стимул за увеличаване на ваксинациите в страната гръцкото правителство обяви, че ще предложи предплатена карта със 150 евро на млади хора на възраст между 18 и 25 години, за да получат поне една доза ваксина срещу COVID-19

Картата ще покрие разходите за пътувания и развлечения, като самолетни и фериботни билети, хотелски резервации, концерти, театър и кино, посещения на музеи и археологически обекти.

Представяйки картата на среща с министри днес, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви, че това е признание за тежестта, която дългите месеци на изолация са нанесли върху социалния живот на младите хора.

„Това е жест на благодарност към младежите за тяхното търпение и постоянство“, коментира Мицотакис според Еkathimerini. Същевременно по думите му с това се цели да се стимулират младите хора да се ваксинират, защото те се придвижват повече и ако са защитени срещу вируса, ще се ограничи и неговото разпространение. 

Младежите, които искат да се възползват от предложението, ще могат да подадат заявлението си за издаване на картата чрез правителствената онлайн платформа gov.gr един ден след като получат първата си доза от ваксината. Картите ще бъдат налични до края на юли.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: