Китай да позволи разследване за COVID-19 или следва изолация

Китай да позволи разследване за COVID-19 или следва изолация Снимка: pixabay

Американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че Китай може да се изправи пред „международна изолация“, ако не сътрудничи по време на по-нататъшни разследвания за определяне на произхода на коронавируса

Съливан похвали американския президент Байдън, че е казал на колегите си от Г-7 да „притиснат Китай, за да позволи открито разследване на произхода на пандемията, съобщи Fox News.

Това, което Байдън направи в Европа миналата седмица, се нарича консолидиране на демократичния свят с общ глас по този въпрос за първи път от избухването на пандемията. Бившият президент Тръмп не можа да направи това, а Байдън го направи. Той обедини Г-7 така, че всички да подкрепят изявлението, в което се казва, че Китай трябва да разреши разследване на своя територия“, е заявил Съливан, предаде Танюг.

Американският съветник по националната сигурност заяви, че Китай има два избора - или да позволи на изследователите да свършат правилната работа и да разберат откъде идва коронавирусът, или да се изправи пред международна изолация.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: