Renault изгражда най-големия завод за производство на автомобили в Европа

Renault изгражда най-големия завод за производство на автомобили в Европа

Предвижда се към 2025 г. от конвейера на новото предприятие да слизат по 400 хиляди електрически и хибридни коли годишно

Корпорацията Renault реорганизира редица свои заводи във Франция, като ги обединява в общ център за производство на автомобили, съобщи пресслужбата на Renault Group. 

Новата производствена площадка ще се нарича ElectriCity. Заводът ще бъде създаден на базата на действащи предприятия на концерна в общините Дуе, Мобьож и Руис. 

Предвижда се към 2025 г. мощностите на новото предприятие да достигнат до производството на 400 хиляди електроавтомобила годишно. Това ще направи ElectriCity най-големия център за производство на електромобили в Европа. 

Директорът на новото предприятие Лучано Биондо отбелязва, че ElectriCity ще стане символ на ноу-хау и на технически иновации в марката „Рено". 

Първият автомобил се очаква да слезе от конвейера още през тази година. Това ще бъде моделът Mégane E-Vision, базиран на модулната платформа CMF-EV.

През миналия месец ръководителят на концерна „Рено" Лука де Мео заяви, че към 2030 г. делът на електрическите и хибридни автомобили ще представлява 90% от производството на коли с марката „Рено".

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: