В Рено доволни от резултата си в квалификацията за Гран при на Белгия

В Рено доволни от резултата си в квалификацията за Гран при на Белгия Снимка: wikimedia.org

Отборът на Рено във Формула 1 постигна 4-то и 6-о място в квалификацията за Гран при на Белгия, седми кръг от сезон 2020 във Формула 1.

Този резултат идва две седмици, след като в Гран при на Испания пилотите на тима Даниел Рикиардо и Естебан Окон дори не успяха да достигнат до последната част на квалификацията, където се подреждат най-бързите десетима пилоти.

Доста бързи сме на правите, където печелим най-много време. Решихме за това състезание да използваме настройки, които предразполагат за по-малко притискане и това явно подхожда най-много на нашата кола", коментира доброто темпо на Рено Даниел Рикиардо, който записа 4-то време в квалификацията.

Това е характеристика на колата ни, която съм забелязал още от миналия сезон. Определено на писти като „Каталуния", изискващи много притискане, не можем да си позволим подобни настройки на болида и там сме по-бавни."

„Но на трасета като „Спа" и „Монца", където максималната скорост е ключова, колата сякаш придобива по-добър баланс и е доста по-лесна за управление, когато има по-малко притискане", допълни австралиецът.

Рикиардо заяви, че целият отбор се е чувствал странно, когато е видял резултата от втората свободна тренировка за Гран при на Белгия, когато Даниел записа второ време.

Всички в тима се притесняваха, че това добро темпо няма да се трансформира в добър резултат по време на квалификацията."

„Да сме толкова напред в колоната на старта е страхотно и също така е радостно, че темпото от сесиите за изпитания се повтаря и във важните моменти като квалификация и състезание", завърши Рикиардо.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: