Великобритания ще създаде правителствен отряд ловци на НЛО

Великобритания ще създаде правителствен отряд ловци на НЛО

САЩ отказват публично да обсъждат подробностите и възможните обяснения на наблюдаваните обекти

След докладите на САЩ за извънземни посетители, във Великобритания може да бъде създаден отряд от ловци на неидентифицирани летящи обекти, съобщава The Telegraph, позовавайки се на източници в Министерството на отбраната на страната. 

Откакто специалното бюро за НЛО на Министерството на отбраната беше разформировано през 2009 г., никоя агенция не отговаря за наблюдението на небето над Великобритания за неидентифицирани летящи обекти, припомня медията. Сега, след констатациите в специалния доклад на Пентагона за НЛО, които са преименувани на неидентифицирани въздушни феномени, има възможност отделът да бъде съживен. 

Според източника, ако има достатъчно доказателства, те трябва да бъдат прегледани.  
„Има много неща, които не можем да управляваме, и това със сигурност е едно от тях", заявява той пред The Telegraph. Източникът подчертава още, че непрекъснато развиващите се  науки и технологии „може внезапно да отворят цели нови вселени“ и е важно да се гарантира, че Обединеното кралство не губи от поглед необходимостта да „идентифицира [и] проследява обекти в космоса и в нашето въздушно пространство". 

По-рано този месец в британския парламент беше поставен въпрос към правителството, дали е имало някаква роля в работната група за неидентифицирани въздушни явления на САЩ. Баронеса Анабел Голди, държавен министър на отбраната, отрече Обединеното кралство да е участвало в работната група и да разполага с информация извън официално разпространената от САЩ по въпроса. В специален доклад беше съобщено, че Пентагонът е потвърдил автентичността на кадри с НЛО. Видеото, публикувано в мрежата от режисьора на документални филми Джереми Корбел, показва триъгълен обект, който прелита над американски военен кораб край бреговете на Южна Калифорния. Видеото е заснето през юли 2019 г. 


„Мога да потвърдя, че тези снимки и видеоклипове са направени от военноморските сили", заяви говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Сюзън Гоф. Агенцията обаче отказва публично да обсъжда подробностите и възможните обяснения на наблюдаваните обекти.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: