Европейците протестират срещу санитарните ограничения

Европейците протестират срещу санитарните ограничения Снимка: Youtube

Този уикенд е белязан от нови протести срещу санитарните ограничения в Европа

В Швейцария стотици хора се събраха в центъра на Шафхаузен - без маски и въпреки забраната на властите: градският съвет настоя да се отмени митингът, като се позова на потенциално нарушение на правилата за санитарна безопасност.

Въпреки това полицията не се намеси в случващото се и за разлика от минали подобни събития в други швейцарски градове тази акция премина спокойно.

В Сараево демонстранти блокираха една от главните улици в столицата пред Парламентарната асамблея на Босна и Херцеговина. Акцията стана част от кампанията „Борба за живот“ и се проведе, наред с други неща, под антиправителствени лозунги. Участниците обвиняват властите в некомпетентност и неспособност да организират борбата срещу пандемията. Протестиращите са особено възмутени от липсата на достъп до коронавирусни ваксини в страната.

В Рим повече от хиляда представители на развлекателната индустрия се събраха на Пиаца дел Пополо. Те настояха да бъдат премахнати забраните за концерти, представления и други културни събития, които са в сила от година и половина. Действието се развива под формата на драматизиран погребален флаш моб. Мъже в черно, използвайки реквизитните кутии като барабани, поискаха в хор да им бъде позволено да работят.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: