За три месеца продажбите на автомобили в света се увеличиха с над 52%

За три месеца продажбите на автомобили в света се увеличиха с над 52%

В страните от Западна и Източна Европа продажбите на автомобили също регистрират чувствителен ръст

Статистиката в края на март 2021 г. отчита, че през първото тримесечие са продадени 52,7 на сто повече леки и леки комерсиални автомобили спрямо същия период на миналата година. Това показва статистиката на компанията LMC Automotive.

Само през миналия месец на световния пазар са продадени 8 милиона и 374 хиляди автомобила. Така от началото на годината до края на март включително на планетата са реализирани 20, 895 милиона машини. Това превишава с 22 на сто реализациите за същия период на 2020 г. 

Най-голям национален автопазар си остава Китай, където през март са продадени 2,344 милиона автомобили. Това е със 71 на сто увеличение спрямо съпоставимия период на м.г.
Втори по размера на увеличение са САЩ, където са закупени 1,611 милиона коли. На годишна база продажбите са нараснали на 69%. 

В страните от Западна Европа продажбите на автомобили също регистрират чувствителен ръст от 65,5% - или 1,457 милиона коли. Ръст е отчетен и в Източна Европа от 26,6 на сто. В Южна Америка увеличението на продажбите е 21,9%.


 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: