Новак Джокович с критика към организаторите на US Open

Новак Джокович с критика към организаторите на US Open Снимка: indiatoday.in

Календарът на тенис турнирите този сезон поради пандемията претърпя драматични промени, но организаторите на американския турнир от Големия шлем се надяват да започнат състезанието в края на август.

Първата ракета на света, сърбинът Новак Джокович, е критичен към US Open.

В същото време сръбският тенисист е толкова възмутен от ситуацията, че сподели наистина поверителна информация с репортери, която, изглежда, не беше предназначена за обществено обсъждане: „Обсъждах по телефона с ръководството и организаторите някои варианти за продължаване на сезона, главно говорим за US Open. Трябва да започне в края на август, но все още има несигурност. Условията, които искат да предложат, са наистина безпрецедентни. Разбрах, че не трябва да говоря за това..."

Според публикуваната новина в изданието Blic, играчите ще трябва да живеят в хотел в близост до летището и да не излизат никъде. Няколко пъти седмично всички участници на US Open ще трябва да преминават тестове за коронавирус.

Тенисистът е особено недоволен, че само един човек може да придружава всеки от участниците на територията на клуба: „Това е просто немислимо. Те трябва да вземат предвид, че имаме екип, а не просто ги носим със себе си. Като цяло съм съпричастен към всички ограничения, тъй като има финансови причини, има договорни задължения, заради които организаторите ще се опитат да проведат този турнир на всяка цена."

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: