Първият офлайн магазин на Amazon без касиери бе открит в Лондон

Първият офлайн магазин на Amazon без касиери бе открит в Лондон Снимка: скрийншот BBC

Компанията Amazon отвори първия си магазин Just Walk Out извън САЩ, съобщи BBC News

За да пазарува, посетителят трябва да изтегли приложение и да се регистрира в него, като приложи банкова карта. След това той може да прави покупки и на изхода да постави картата на турникета. В този магазин не трябва да се сканират продуктите, както в търговските вериги на Marks and Spencer, Tesco и Sainsbury.

Магазинът предлага фирмени продукти и продукти на трети страни.

Магазинът разполага и с щанд, където могат да се доставят поръчки, направени в онлайн магазина, като клиентите могат да върнат артикул, като сканират код, без да се налага да преопаковат или етикетират артикула.

Технологията Just Walk Out беше използвана за първи път в подобни магазини на Amazon Go в САЩ, които бяха отворени за обществеността през 2018 г.

Системата включва използването на стотици камери и сензори, както и софтуер, разработен с помощта на изкуствен интелект. 

Това обаче не включва разпознаване на лица. Вместо това потребителите трябва да се идентифицират при пристигане, като сканират баркода, показан в акаунта им в стандартното приложение Amazon Shopping. Компанията заяви, че ще свързва информацията, събрана от магазина, с клиентския акаунт в Amazon за период до 30 дни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: