Българският бизнес е подкрепен с още 120 млн. лв. само за месец

Българският бизнес е подкрепен с още 120 млн. лв. само за месец Снимка: МС

От днес още 42 000 ученици от прогимназиален и гимназиален етап се обучават присъствено

Това докладва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри.

По мярката 60/40 продължаваме да изплащаме средства – платени вече са 831 милиона лева. В секторите, които са най-пострадали – хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм, са запазени 30 000 работни места, като до края на миналата седмица са изплатени 117 милиона лева“, посочи министър Сачева.

Тя информира също, че по мярката 75/0 за затворени бизнеси са подадени 9384 заявления от работодатели за 47 945 работници и служители.

По тази мярка до момента са платени 20 200 000 лева за 43 215 работници и служители.

От името на министъра на икономиката Лъчезар Борисов социалният министър докладва още, че за последните 30 дни до бизнеса са стигнали около 120 милиона лева, като 50 милиона лева от тях - през Българската банка за развитие за гарантиране на безлихвени кредити, предимно за физически лица.

Останалите 70 милиона лева са изплатените по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, които са стигнали до бизнеса през мярката, реализирана чрез НАП, както и по процедурата за микрофирми и отделно само за транспортни фирми, съобщи правителственият пресцентър.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: