Бойко Борисов инспектира пречиствателната станция в Ямбол

Бойко Борисов инспектира пречиствателната станция в Ямбол Снимка: МС

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX.

Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност близо 45 млн. лв.

Освен с европейско финансиране, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година правителството отпусна на Ямбол общо 7,3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала „Диана“.

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната с над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на р. Тунджа. 

Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров”, уточниха от Министерски съвет.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: