Uber предлага 10 млн. безплатни доставки за медици и хора в нужда

Uber предлага 10 млн. безплатни доставки за медици и хора в нужда Снимка: Pixabay

Пандемията притиска сектора на споделените пътувания
Uber отчете рязък спад на резервациите за превози в градовете, засегнати от COVID-19.

Uber Technologies Inc. обяви, че ще предложи 10 милиона безплатни превоза, както и доставка на храни за нуждаещите се по време на пандемията с COVID-19. Хората, които ще могат да се възползват от услугата, са здравни работници, възрастни и други хора в нужда. 

Програмата бе обявена чрез публикация в блога на Uber, където се призовават хранителните банки, болниците и други агенции да се свържат с компанията, за да им бъде оказана подкрепа. Резкият спад в заявките е пряко следствие от блокирането на градовете, засегнати от коронавируса. 

Изпълнителният директор Дара Косровшахи разкри на 19 март, че компанията й отчита най-малко 60% спад на резервациите на пазари като Сиатъл, един от първите американски градове, усетили ефекта от COVID-19. 

Настоящата програма е втора за компанията, като първоначалното предложение на Uber също предвиждаше безплатни превози и доставка на храни от първа необходимост, но при малко по-строги ограничения. 

Uber временно стопира и услугата си Uber Pool, която позволяваше на клиенти да споделят наетите автомобили с непознати, отиващи до близките дестинации.  

Конкурентът Rival Lyft Inc. от своя страна обяви още на 20 март, че „дарява десетки хиляди превоза на нуждаещи се от спешен транспорт по време на пандемията“. Неотдавна говорителят на компанията заяви, че Lyft си партнира с ShopRite Super Markets във Филаделфия и Ню Джърси, за осигуряване на безплатен транспорт до магазини на веригата през определени часове
Lyft предлага и превози на възрастни хора и на такива, които се грижат за инвалиди и трябва да си набавят стоки от първа необходимост. 

Акциите на Lyft загубиха 37% през последния месец, а акциите на Uber паднаха с 24%.  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: