Спортните клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева през 2021 г.

Спортните клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева през 2021 г. Снимка: pixabay

Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева по програмата за развитие на спортните клубове.

889 клуба от 50 вида спорт получиха 30% увеличение на отпуснатите тази година средства.

„Мярката е добра, прие се много добре от клубовете. За 2021 г. вече е гласувано 100% увеличение на средствата по тази програма. Българските спортни клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева, с които ще подпомогнат дейността си“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Спортният министър съобщи, че на федерациите беше позволено да пренасочат средствата си, предвидени за участие в международни състезания, които бяха отложени заради пандемията, към разходи за подготовка на атлетите си. Министерството е готово тази мярка да продължи и догодина.

„Програмата ни за подобряване на спортната инфраструктура в страната продължава с пълна сила“, информира още министър Кралев. Пред премиера той докладва за изградените и реконструирани спортни съоръжения през тази година. Кралев съобщи, че са пуснати обществени поръчки за още 20 спортни обекта на приблизителна стойност 7 милиона лева. Сключени са и 21 от договорите за построяването на физкултурни салони в 27 училища на територията в цялата страна“, каза още Кралев.

На срещата бе обсъдено и изграждането на „Арена Бургас“.

„Строителството на залата в Бургас по график трябва да приключи до края на първото тримесечие на годината. Част от доставките на елементи за покривната конструкция трябваше да дойде от Германия и Италия, но се забави заради пандемията“, съобщи министър Кралев.

„Арена Бургас е едно фантастично съоръжение, което ще е готово през следващите месец-два. Залата ще може да е домакин на световни и европейски първенства по лека атлетика, но в нея ще могат да се провеждат и всякакви други състезания“, заяви премиерът Борисов.

 

Още по темата във

facebook