Одобрен е проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72"

Одобрен е проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72"

Министерският съвет прие проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования на Сухопътни войски“

Танковете остават основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на формированията на Сухопътните войски, съобщи правителствената пресслужба.

Като основно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини те трябва да притежават способности за привеждане в готовност в кратък срок, точност, далекобойност, подобрена мобилност, жизненост, оперативна маскировка и автономност.

С реализацията на проекта се цели преодоляването на технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост.

Чрез него също така ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на колективната система за сигурност. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: