IMImobile става собственост на Cisco в сделка за 730 млн. долара

IMImobile става собственост на Cisco в сделка за 730 млн. долара Снимка: https://pixabay.com/

Технологичната компания Cisco се съгласи да купи базираната в Лондон компания за комуникационен софтуер IMImobile PLC

Цената за една акция е 595 пенса в брой, като сделката е на стойност около 730 млн. долара, включително дълга, пише Reuters. 

IMImobile предоставя софтуер и услуги на различни компании, чрез които ползвателите имат възможността да се свързват с клиенти посредством интерактивни канали, включително социални мрежи, чат и гласови услуги.

След финализирането на сделката, Cisco ще може да предлага на компаниите, работещи с крайни клиенти, цялостни решения за управление на комуникацията им с потребителите и по-добро клиентско преживяване.

Тъй като все повече хора работят дистанционно, корпоративните клиенти се насочват към предоставянето на услугата "контактен център". Центърът за контакти Webex на Cisco, заедно със софтуера на IMImobile, ще предложи интелигетно решение, което значително ще улесни съвместната работа, чрез използването на множество канали.

Пакетът от услуги на IMImobile, наречен Customer Interaction Management (CIM), ще пести времето и ще намали разходите на компаниите, като едновременно с това ще им осигури връзка с клиентите на устройства по техен избор.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: