Volkswagen представя най-мощния си Golf досега

Volkswagen представя най-мощния си Golf досега Снимка: https://pixabay.com/

Максималната скорост на автомобила е електронно ограничена до 155 mph.

(CNN) Във вторник Volkswagen представи Golf R, най-мощната версия на неговия компактен автомобил Golf, предлагана някога за продажба. Автомобилът се задвижва от двигател с 315 конски сили.
Новият Golf R ще бъде достъпен в САЩ през втората половина на 2021 г., като цените за Golf R 2019 започват от над 40 000 долара
Volkswagen представя ID.4, новия си изцяло електрически SUV. 
Golf R ще се конкурира с модели като Subaru WRX STI, версия на Subaru Impreza и Honda Civic Type R.
Моделът има подобрена система за задвижване на всички колела, която векторизира въртящия момент и автоматично изпраща повече мощност към едното или другото задно колело в зависимост от нуждата от сцепление. Той също така превключва мощността автоматично от предните колела към задните, ако е необходимо. Максималната скорост на автомобила е електронно ограничена до 155 mph
Водачът може да избира измежду различни режими на шофиране, като се променят настройките за управление на автомобила, окачването, системата за задвижване на четирите колела и реакцията на педала на газа. Освен режимите Comfort, Sport и Track, има и специален режим с настройки, предназначени за известната немска писта Nürburgring Nordschleife. Освен всичко друго, окачването е по-меко, отколкото в режим Track, за да се справи по-добре с вълнообразната настилка на Nordschleife. 
За да отговаря на по-мощния си двигател, новият Golf R има и по-силни спирачки
Моделът разполага с режим Drift, който не е предназначен за използване на обществени пътища.
Golf R ще се предлага със седемстепенна автоматична скоростна кутия или шестстепенна механична. Ръчната скоростна кутия беше важна характеристика за американския пазар - пазар номер едно за Golf R в световен мащаб. В миналото 40% от купувачите на Golf R в САЩ избират ръчната скоростна кутия, според говорител на VW. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: