Умните хора не отмъщават - има кой да им свърши цялата мръсна работа

Умните хора не отмъщават - има кой да им свърши цялата мръсна работа Снимка: pixabay

Алберт Айнщайн: „Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Умните хора игнорират.”

В живота ни нищо не се случва просто така. Истински силните личности добре осъзнават, че всичко се връща като бумеранг.

Не е нужно да се изпълвате с негативизъм и освен това да да го пренасочвате към някого.

Кармата сама ще свърши цялата работа - рано или късно. Но защо такива хора са готови да търпят, а не да се отдадат на желанието за отмъщение веднага?

Не бива да създавате сложен план за отмъщение, защото така само ще влошите нещата за себе си. Злото се връща при този, който го създава. Именно затова има причини, които могат да ви накарат да преосмислите отношението си към отмъщението. Нека кармата се погрижи за това.

Кармата е мощно проявление на силата във Вселената и силните хора й позволяват да свърши цялата мръсна работа вместо тях. Защото хората, които притежават това качество, винаги постигат възмездието си. Но защо кармата толкова рядко се използва?

По-долу са изброени 5 причини, поради които силните хора използват кармата, за да им свърши мръсната работа

1. Отмъщението не носи удовлетворение

Отначало може да изглежда, че веднага след отмъщението ще получите невероятно удовлетворение, но всъщност не е така.

Махатма Ганди казва: „Око за око завършва с това, че целият свят ще ослепее."

И това е истина. Още едно мнение, което принадлежи на автора и директора/собственик на Центъра за диалектическа поведенческа терапия д-р Karin Hall: „Изследователи и теоретици считат, че отмъщението - това е форма на установяване на справедливост и че заплахата от ответни репресивни мерки може да служи като форма на защита, един вид обезпечение на социално сътрудничество."

За момент ще се почувствате по-добре, но усещането няма да промени онова, което вече ви се е случило. Всъщност силните хора често преживяват този момент много по-дълбоко от другите. А отмъщението може да предизвика съчувствие на силния човек към другия, на когото е отмъстил. Така че отмъщението не е най-доброто решение. Затова в крайна сметка отмъщението просто не си заслужава. Нека кармата свърши цялата работа вместо вас.

2. Това може да ви донесе неочаквани неприятности

Ако вашият партньор ви е измамил, би било изкушаващо да му отмъстите. Разбира се, ще бъде страхотно, но... Няма причина да си цапате ръцете. Кармата ще се погрижи за това колата на бившия ви партньор изведнъж да се повреди или да пукне гума на път за  важно интервю и т.н. Стойте далеч от неприятностите и позволете на кармата да направи всичко това за вас.

3. Не можете да се противопоставяте на всеки

Ако ние се опитваме да отмъстим на всеки, който някога ни е обидил, ще изгубим много време, напълно забравяйки за съществуването на нашия собствен живот!

А това е много лош сценарий. „Отмъщението е желание да си върнете на този, който ви е навредил с това, което ви е направил по-рано. Естествено, вие сте ядосани. Отмъщението обаче ви води до най-лошия ваш АЗ,  което ви поставя на същото ниво като онези зли хора, които искате да накажете."

Това е директният път към ненавистта", казва Джудит Орлоф, автор на книгата  „Ръководство за оцеляване на емпати: жизнени стратегии за чувствителни хора".

Силният човек знае кога да се отдръпне, дори това да го разстройва. Но той също така разбира, че кармата ще се върне при онзи, който го е засегнал или му е навредил. Движението напред и изцелението винаги е по-добро от търсенето на справедливо отмъщение за извършителя.

В края на краищата кармата няма времеви ограничения. Тя може да се прояви в най-неочаквания и най-болезнен момент за човека, който ви е обидил.

4. Карматa винаги се връща

Може би няма да поискате да си отмъстите на онзи, който ви е навредил, защото кармата винаги ще се върне към злия човек. Силните хора знаят това. Те знаят, че дори ако другото лице заслужава накaзание, не бива да се самонараняват.

Дори ако търсенето на отмъщение е много изкушаващо, не влагайте енергията си в него. Не е необходимо да предизвиквате неприятности за себе си заради обикновена обида. Просто запазете самообладание и се отдръпнете.

Спомнете си: „Каквото повикало, такова отговорило."

5. Най-добрата карма - това е вашият успех

Нищо не предизвиква по-голямо удовлетворение от това да постигнете този успех, който вашият вредител ще види, след като се е опитвал да направи това невъзможно. Силният човек знае, че най-добрата карма е, когато тя се движи напред заедно с него.

Изцеление, което се постига чрез вашите успехи и постоянен напредък. Кармата не е  създадена само за лоши хора. Докато навредилият ви стои само на едно място, вие вече ще сте постигнали много повече и ще бъдете невероятно щастливи. Това не е ли най-добрият стимул и способ за успокоение?

Резултатът

Някои хора не вярват в кармата, но това е нормално. Дори и да не вярвате, че тя съществува и ще накара хората, които са ви навредили, да съжаляват за това, просто вдигнете високо глава и се съсредоточете върху бъдещия си успех. Не отмъщавайте! Не можете да контролирате това, което прави другия човек, но винаги можете да контролирате себе си. Няма по-добро отмъщение от успеха, който ще видят хората, които са искали да се провалите.

5 Reasons Strong People Let Karma Do Their Dirty Work

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: