YouTube поставя реклами в още повече видеоклипове

YouTube поставя реклами в още повече видеоклипове Снимка: unsplash.com

Ако качвате оригинални видеоклипове в YouTube само за да ги споделяте с приятели, подгответе се за реклами. Общите условия на платформата за потребители в САЩ са преработени. Вече видеоклиповете, създадени извън Партньорската програма на YouTube, могат да бъдат монетизирани от YouTube, пише Android Police.

Това означава, че дори ако не сте партньор на YouTube, собственост на Google, той може да поставя реклами около или по средата на видеоклип, който сте качили, стига клипът да се счита за „безопасен за марката“ или подходящ за широката аудитория. Няма да получите дял от приходите от реклами.

Политиката се появява в нов раздел в изменените условия на услугата, който включва нова клауза за класификация на роялти за данъчни цели:

„Право на монетизиране. Вие предоставяте на YouTube правото да монетизира Вашето съдържание в услугата (и такова монетизиране може да включва показването на реклами около или в съдържанието или начисляване на такса за достъп на потребителите). Настоящото споразумение не Ви дава право на плащания. От 18 ноември 2020 г. всички плащания, които може да имате право да получавате от YouTube по всяко друго споразумение между вас и YouTube (включително например плащания по Партньорската програма на YouTube, членство в канал или Суперчат), ще се третират като роялти. Ако се изисква от закона, Google ще удържа данъци от такива плащания."

Критериите за допустимост за участие в Партньорската програма на YouTube остават същите в настоящата версия на Общите условия за ползване. Някои от тях включват минимум 1000 абонати на канала и натрупани повече от 4000 часа гледане през предходните 12 месеца.

Промяната ще дойде в YouTube в други страни със съответни ревизии в средата на 2021 г.

За годината до 30 септември YouTube е получил $ 12,88 млрд. от реклами, което е увеличение от 23,5% от този момент през 2019 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: