Местните авиокомпании в САЩ въвеждат защитни мерки като крачка към възстановяване

Местните авиокомпании в САЩ въвеждат защитни мерки като крачка към възстановяване Снимка: Unsplash.com

Превозвачите целят да насърчат наблюдаваната положителна тенденция за постепенно съживяване на потреблението на въздушен транспорт в границите на страната.
Компаниите JetBlue Airways и United Airlines обявиха в сряда скорошни противоепидемични мерки за безопасност при полети, съобщават от Reuters. Щатите в страната постепенно започват да се отварят за пътуване. Затова от авиолиниите са в очакване на засилване на търсенето на въздушен транспорт при удължения уикенд тази седмица около Националния ден в памет на загиналите военнослужещи. 

Въпреки че към момента статистиките показват, че само една малка част от скорошните полети са били запълнени над 70%, очакванията са скоро самолетите да летят на почти или изцяло запълнен капацитет. Това прогнозират от сдружение Airlines for America, което обединява основните въздушни превозвачи в САЩ. От сдружението стартираха и кампания, наречена „Лети безопасно, лети умно“, за да насърчат пътуващите да спазват съветите за безопасност след публикувани снимки в социалните мрежи на препълнени самолети. Основните американски авиокомпании са въвели задължителното носене на предпазна маска за своите пътници в комбинация с мерки за безопасност на няколко нива. 

От JetBlue планират да не запълват напълно местата в самолетите си поне до 6 юли. Въвеждат също измерване на телесната температура на екипажите си и електростатично почистване чрез впръскване.

Oт United Airlines си сътрудничат с Clorox в електростатичното почистване на летищата си в Денвър и Чикаго. Те също въвеждат измерване на телесната температура на служителите си, както и будки, които функционират без докосване. Изпълнителният директор на компанията Скот Кърби обяви, че инвеститорите очакват още по-голямо повишение в потреблението, но не и пълно възстановяване на капацитета на полети без наличието на готова ваксина. 

Delta Air Lines ще задържат полетите си на 60% заетост поне още два месеца, като за целта добавят между 200 и 300 нови планирани полета през юни. 

С обявяването на мерките в сряда акциите на Delta нараснаха с 4,4%, тези на United – с 5,2%Southwest Airlines отчетоха положителен ръст от 5,3%, а JetBlue3% повишение на стоковия пазар. 

Скот Кърби от United Airlines съобщава, че само през тази седмица са превозили над 3 пъти повече пътници сравнено с броя хора, пътували с компанията в средата на април.
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: