Как да се отървем от гнева за минута

Как да се отървем от гнева за минута Снимка: pixabay

Много хора, в зависимост от енергийната си структура, натрупват гняв в телата си.

Той се контролира от хипоталамуса. Химическите вещества, предназначени да ви помогнат в битката, започват да завладяват тялото ви.

Но тъй като не можете редовно да изливате гнева си върху близки или върху който и да е друг обект, химическите вещества не изгарят и гневът продължава да се натрупва в тялото ви.

Мускулите на врата и раменете могат здраво да се стегнат в основата на черепа. Налягането нараства и е необходимо отделянето на енергия. Търсейки изход, гневът може да се излее напълно несправедливо върху вашите деца или съпруг.

Това може да причини емоционална и физическа травма на собственото ви тяло. Сблъскали сте се лице в лице с проблем, свързан не само с психологически причини, но и с биохимични, така че решенията трябва да се вземат, като се отчете и този физически аспект.

Как да спрем вътрешния диалог?

Докато вътрешният ви ропот не е  започнал да прилича на Везувий, следвайте тези стъпки (време за изпълнение - около минута).

1. Изправете се, разтрийте ръцете си и ги разтърсете.

2. Поемете много дълбоко въздух, съединете ръцете си над главата си, като ги вдигнете нагоре възможно най-високо.

3. Обърнете дланите си към себе си (надолу) и ги стиснете в юмрук, сякаш искате да ударите някого.

4. Издишвайки въздух през устата, силно, с бързо движение „свалете" ръцете си надолу. Когато ръцете ви завършат движението, отворете дланите си.

5. Повторете това движение още два пъти, но сега много бавно и внимателно. Почувствайте силата в бицепсите си.

6. Повторете, отново „удряйки“ с бързо движение, продължавайки, докато атмосферата се изчисти.

7. Накрая направете упражнението „Закопчаване на енергийната мълния“ (в следващата част), докато дишате на чист въздух и енергия.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: