Акциите на Qualcomm се увеличиха

Акциите на Qualcomm се увеличиха

Акциите на Qualcomm разшириха своята двуцифрена печалба до четвъртък сутринта, след като компанията публикува силни финанси от четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията на Wall Street, пише CNBC.
Акциите на компанията се увеличиха с повече от 13%.
„Вярваме, че Qualcomm е в добра позиция в момента и сме оптимистични за бъдещето.
Многогодишният глобален 5G цикъл започва да се увеличава, следователно пълната полза от лицензионните възнаграждения от всички производители на оригинално оборудване (OEM) се увеличава в съдържанието и ценообразуването на полупроводниците и технологичното лидерство“, пишат анализатори на Bank of America в бележка от четвъртък. Анализаторите повишиха ценовата си цел на 180 от 165 долара.
Qualcomm заяви, че ще се възползва от нарастването на 5G мрежи и телефони. Един от неговите 5G модемни чипове е включен в iPhone 12 на Apple, първият iPhone, който включва 5G възможности.
От Qualcomm добавиха в сряда, че очакват около 200 милиона смартфона с 5G да бъдат изпратени през 2020 г. и около 500 милиона 5G смартфона да бъдат изпратени през 2021 година.
Компанията също така предостави насоки за своето първо фискално тримесечие, приключващо през декември и заяви, че очаква приходи между 7,8 млрд. и 8,6 млрд. долара и между 1,95 и 2,15 долара коригирани печалби на акция.
„С глобалните обеми на смартфони, които постепенно се възстановяват, Qualcomm е в добра позиция да се възползва от дългосрочния 5G инвестиционен цикъл и очакваме силни печалби през 2022 и по-нататък“, пишат анализаторите на Canaccord Genuity в бележка в сряда. Фирмата повиши ценовата си цел на 175 долара от 150 долара.
Qualcomm отчете 1,45 долара коригирани печалби на акция при коригирани приходи от 6,5 милиарда долара, в сравнение с прогнозните приходи на Wall Street за 1,17 долара на акция при приходи от 5,93 милиарда долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: