Скок в акциите на Pinterest след отличен отчет за последното тримесечие

Скок в акциите на Pinterest след отличен отчет за последното тримесечие Снимка: Pinterest.com

Акциите на социалната мрежа се вдигнаха с 15% в сряда, след като от Pinterest обявиха изненадващо добри финансови резултати за последното тримесечие.
Приходите на компанията за периода юли-септември бележат ръст от 58%, достигайки до 443 млн. долара. 

Има голям растеж и в броя на месечните активни потребители, като основно той се наблюдава сред чуждестранните ползватели на социалната мрежа. Те достигат до 343 млн. души, което е 46% повече в сравнение с миналата година. 

Пускането на последната версия на мобилната операционна система на Apple iOS 14 пък е довело 4 млн. от всички нови потребители на Pinterest покрай търсенето на „вдъхновение за индивидуални филтри за фон".

Според Pinterest увеличението на приходите от реклама се дължи на пренасочилия се поток от фирми, които бойкотираха Facebook покрай кампанията StopHateForProfit през юли.

Това е и обяснението за увеличението в приходите от реклама и при компанията Snap, собственик на чат приложението SnapChat.

Предвид непредвидените обстоятелства, от Pinterest заявяват, че не могат да прогнозират „колко стабилна ще бъде тази тенденция".

От CNBC пропомнят, че през юли месец над 1000 големи компании спряха временно платените си реклами в платформата на Facebook като протест срещу липсата на реакция от страна на социалната мрежа срещу дезинформацията и езика на омраза.

Pinterest дава заявка за ръст в печалбата от 60% през предстоящото последно тримесечие на годината. Предупреждава обаче, че продължава да се ориентира в несигурността на пазара, причинена от пандемията.


Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: