Всички молове в страната отварят в понеделник

Всички молове в страната отварят в понеделник Снимка: Пресцентър на Министерски съвет

На среща в Министерски съвет е взето решение всички молове в страната да заработят отново в понеделник.
 В срещата участваха представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация, министър -председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Премиерът е разпоредил организация за отварянето на търговските обекти от понеделник.

 Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: