Нови унифицирани правила в зимните курорти

Нови унифицирани правила в зимните курорти Снимка: pixabay.com

Продължаваме да защитаваме Зеления печат за безопасна дестинация.

Министерството на туризма е разработило пакет от мерки за зимен сезон 2020/2021, които следва да бъдат спазвани задължително от всички - обекти, компании, организации и лица, предлагащи туристически услуги.

Целта е всички туристически места да въведат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация.

При необходимост мерките ще бъдат променяни или допълвани в зависимост от епидемичната обстановка, стана ясно от думите не вицепремиера, която призова всички в сектора да са гъвкави и инициативни.

На лифта задължително всеки с маска.
Мерките обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите.

Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора. Кабините се дезинфекцират по график.

В ски училищата ще се допускат до 10 души.
В ски гардеробите също е въведена специална организация за дистанция и дезинфекция, а в ски училищата групите ще са до 10 души.

Заведенията в ски зоните още по-строго ще спазват приетите указания за функционирането им в условия на пандемия от COVID-19.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: