Швейцарската банка UBS отчете рекорден приход

Швейцарската банка UBS отчете рекорден приход Снимка: pixabay.com

Скок с 99% спрямо приходите от миналата година.

Най-големият богаташ в света, UBS, отчете скок на нетната печалба до 2,1 милиарда долара за третото тримесечие, като сериозно надмина очакванията на анализаторите. Банката отбеляза 99% скок от същия период година по-рано.

Според данни на Refinitiv Eikon, анализаторите са очаквали швейцарската банка и мениджър на активи да отчете 1,5 милиарда щатски долара нетна печалба за третото тримесечие, вследствие на 11% спад на печалбата за второто тримесечие, тъй като световната банкова индустрия усети пълния ефект от пандемията.

UBS заяви, че печалбата преди данъчно облагане за третото тримесечие е нараснала с 92% до 2,6 милиарда долара, което е най-добрият резултат за третото тримесечие от десетилетие насам.

UBS заяви, че провизиите за загуби по заеми за периода възлизат на 89 милиона долара, значително по-ниски от сумите, отчетени през първото и второто тримесечие. Банката също така заяви, че планира да изплати отсрочения си дивидент от 2019 г. през ноември тази година и е заделила 1,5 милиарда долара за обратно изкупуване на акции, което очаква да започне догодина.


 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: