Откриха „виенско колело", предназначено за дистанционна работа

Откриха „виенско колело", предназначено за дистанционна работа

Увеселителен парк се превърна в онлайн офис.

Затворените поради коронавирусната пандемията обекти получават нов живот благодарение на необичайното им използване.

През 2020 г. работните места започнаха да изглеждат съвсем различно. С нарастването на броя на хората, работещи дистанционно, понятието „офис" се разшири практически неограничено. Някой работи на плажа, някой в планината или на брега на горско езеро. А сега вече някои ще могат да работят, докато са във въздуха - в кабината на виенското колело.

Понятието „офис с красива гледка" придоби съвсем ново значение, а прекрасната гледка през прозореца постоянно се мени.

Yomiuriland, един от най-големите увеселителни паркове в Япония, стартира нов „развлекателен пакет", който ще позволи на посетителите на парка да работят дистанционно, разполагайки своя офис в кабинковия лифт на виенското колело, използвайки Wi-Fi на парка.

Тези, които предпочитат да останат по време на работа на земята, вместо да летят в облаците, могат да работят край басейна или на шезлонги.

Новият офис ще бъде отворен този четвъртък (15 октомври), а цената на наема му ще бъде 1900 йени (около 16 евро) на човек. В цената влиза и плащане за паркиране.

По време на обедната почивка работещите на територията на парка хора могат да се възползват от различни атракциони. В увеселителния парк има влакче на ужасите, лазертаг, както и къща с привидения, и картинг. Но активният отдих в обедната почивка струва допълнителни пари.

Много обекти за туризъм и отдих постъпват по аналогичен начин. Например курортът One Maldives през септември започна да предлага работен пакет за 23 000 долара, който включва гледка към океана, личен асистент, безплатни напитки и перални услуги.

Не изостава назад и авиокомпанията Singapore Airlines, която отвори първокласен ресторант на борда на най-големия пътнически самолет в света, а обядът струва колкото един нов iPhone SE.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: