Застрахователите имат механизми за влияние върху глобалната киберсигурност

Застрахователите имат механизми за влияние върху глобалната киберсигурност Снимка: eletimes.com

Насърчаването на добри практики както в бизнеса, така и в ежедневието, трябва да стане за застрахователите инструмент за изграждане на безопасно глобално киберпространство. Това заключение се съдържа в новия доклад на Фондация „Карнеги" - „Защита на киберпространството".

 

Според авторите на доклада застрахователите и презастрахователите могат да обвържат застрахователното покритие и размера на премиите с най-добрите и напредничави практики на своите клиенти.

 

По-конкретно става дума за предоставянето на по-изгодни застрахователни програми за тези компании, които внедряват най-съвременни технологии, а всички етапи от създаването на продукта използват защитени кибернетични инструменти.

 

„Тъй като много фирми и застрахователни компании работят на транснационално ниво, киберзастраховането вероятно би могло да популяризира съвременните методи за безопасност по-бързо, по-широко и по-ефективно от националните правителства", пише в новия доклад.

 

По аналогичен начин трябва да действат и инвеститорите, „насърчавайки при това собствените си интереси и глобалното благо", се казва още в доклада.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: